Socca til 3-4 personer (afhængende af tilbehøret):
- 3,5 dl kikærtemel
- 3,5 dl koldt vand
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk rosmarin (eller 2 tsk frisk, hvis du har)
- 2 spsk grofthakkede valnødder (kan udelades)
- 1 squash
Rør kikærtemel, vand og salt sammen i en skål og lad det stå på køkkenbordet en halv times tid.
Tænd ovnen på 200 grader og skær squashen i tynde skiver.
Rør olie, rosmarin og valnødder i dejen og hæld den (den er - og skal være - tynd som pandekagedej!) i et smurt ildfast fad (jeg brugte et lille lasagnefad). Læg squashskiver i et enkelt lag ovenpå (de flyder). Læg resten af skiverne i den ene side af en bageplade og giv dem et drys salt. Stil fadet med soccaen på den frie del af bagepladen, og bag det hele ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader og skær squashen i tynde skiver.
Rør olie, rosmarin og valnødder i dejen og hæld den (den er - og skal være - tynd som pandekagedej!) i et smurt ildfast fad (jeg brugte et lille lasagnefad). Læg squashskiver i et enkelt lag ovenpå (de flyder). Læg resten af skiverne i den ene side af en bageplade og giv dem et drys salt. Stil fadet med soccaen på den frie del af bagepladen, og bag det hele ca. 30 minutter.
Server soccaen i 'kagestykker', evt. med en yoghurtdressing rørt med lidt tahin og en frisk salat som denne spidskålssalat med æble, blåskimmelost og en dressing af citronsaft og honning:
... og et par gode kalamataoliven er bestemt heller ikke af vejen! ;)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar