mandag den 27. august 2012

Socca (farinata) med squash og rosmarin

'Socca' eller 'farinata', hhv. den sydfranske og italienske betegnelse, er en middelhavsspise hovedsagelig baseret på kikærtemel og vand. Konsistensen er en lille smule som mazarinkage (ja, det lyder nok lidt sært) eller polenta, og smagen lidt en blanding af falafel og pandekage. Med det høje proteinindhold fra kikærterne er det, foruden et godt kødsubstitut, også en ganske mættende ret, der gør sig godt i selskab med et lidt lettere tilbehør som fx bagte tomater og/eller, som her, squash.


Socca til 3-4 personer (afhængende af tilbehøret):

  • 3,5 dl kikærtemel
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk rosmarin (eller 2 tsk frisk, hvis du har)
  • 2 spsk grofthakkede valnødder (kan udelades)
  • 1 squash
Rør kikærtemel, vand og salt sammen i en skål og lad det stå på køkkenbordet en halv times tid.
Tænd ovnen på 200 grader og skær squashen i tynde skiver.
Rør olie, rosmarin og valnødder i dejen og hæld den (den er - og skal være - tynd som pandekagedej!) i et smurt ildfast fad (jeg brugte et lille lasagnefad). Læg squashskiver i et enkelt lag ovenpå (de flyder). Læg resten af skiverne i den ene side af en bageplade og giv dem et drys salt. Stil fadet med soccaen på den frie del af bagepladen, og bag det hele ca. 30 minutter.



Server soccaen i 'kagestykker', evt. med en yoghurtdressing rørt med lidt tahin og en frisk salat som denne spidskålssalat med æble, blåskimmelost og en dressing af citronsaft og honning:


... og et par gode kalamataoliven er bestemt heller ikke af vejen! ;)



Velbekomme! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar