De fantastiske fløderødbeder stammer fra bogen med den beskedne titel "Suveræne Super Successer", og smørret med æble, basilikum og citronskal var en pludselig indskydelse, som virkelig satte prikken over i'et!
Fløderødbeder:
- ca. 1 kg rødbeder
- 1/4 l kaffefløde (9%)
- 2-3 fed hvidløg
- 1 dl mælk
- Salt & peber
- 1 tsk timian
Tænd ovnen på 200 grader og skræl rødbederne. Skær dem i tynde skiver og hak hvidløget fint. Vend rødbeder, hvidløg, salt og timian sammen i et ovnfast fad, og hæld mælk og fløde over.
Bag ca. 1 time, eller til rødbederne er møre.
Bag ca. 1 time, eller til rødbederne er møre.
Bønnebøffer (ca. 8 stk.):
- 1 dåse kidneybønner
- 1 stort hakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen + paprika
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk soya
- 1 stor, revet gulerod
- 2-3 gode håndfulde fine havregryn
Kom alle ingredienser undtagen gryn i en skål og blend med en stavblender. Der må gerne være lidt klumper i. Rør havregryn i til du har en blød 'fars', og smag til med salt, hvis du synes det trænger. Lad 'farsen' stå lidt og trække (tilsæt flere havregryn, hvis den er for våd) og form den så til store flade bøffer, der steges 3-4 minutter ved jævn varme på hver side.
Æble-basilikumsmør (til 2 personer):
- ca. 1/6 pakke smør
- 1 lille håndfuld friske basilikumblade
- 1 spsk fintrevet syrligt æble
- 1 tsk revet citronskal
- 1 knsp. salt
Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive lidt blødt i en lille skål. Hak imens basilikum fint og rør det i smørret med resten af ingredienserne. Stil smørret tilbage på køl ind til servering.
Og så er det bare at varme et par gode boller, sætte sig til bords og samle sin burger! :)
PS. Hvis man, som vi, synes, det er en skam at hælde resterne af den gode sauce fra rødbederne ud, efter rødbederne er væk, kan man snildt gemme den til fx en suppe eller som her: i en svensk pølseret! :)
Ja, så kommer der lige endnu en lille hilsen fra mig igen ;-)
SvarSletJeg har lige lavet de her bøffer og de er bare super gode! Jeg glæder mig allerede til min frokost imorgen, hvor jeg vil bruge dem til en "bøfsandwich" :-D
Mvh. Mie :-)
Herligt - Jeg bliver så glad for kommentarer! ;)
SletDejligt at du synes så godt om bøfferne!
Hej, nu er fløderødbederne lavet 2 gange, 2. gang blandet med kartofler, og den er et hit hver gang! Derfor har jeg nu tilladt mig, at komme den på min mad(b)log, selvfølgelig også med link hertil :)
SvarSletDet er bare helt i orden! Dejligt at høre, at I også er vilde med dem. :)
Slet