Grov rødbedetærte med chevre
Bund:
- 150 g hvedemel
- 50 grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1½ spsk hørfrø
- 1½ spsk sesamfrø
- 1 tsk spidskommen
- 40 g smør
- 4 spsk yoghurt
- 1-2 spsk vand
Fyld:
- 5 mellemstore rødbeder
- 2 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 dl yoghurt
- 1 dl mælk
- 3/4 tsk salt
- ½ rulle chevre/gedeost
- rosmarin
Bland mel, salt, spidskommen og frø i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Rør yoghurt i og saml dejen med vand til en fast og smidig størrelse. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik med en gaffel og forbag 10-15 minutter ved 200 grader.
Skræl rødbederne og skær dem i halve skiver af ca. 3 mm tykkelse. Hak hvidløg fint og svits med rødbederne i en gryde med lidt olivenolie og salt i ca. 8 minutter.
Pisk æg, mælk, salt og yoghurt sammen i en skål og skær gedeosten i halve skiver.
Pisk æg, mælk, salt og yoghurt sammen i en skål og skær gedeosten i halve skiver.
Fordel rødbederne i den forbagte tærtebund og læg osten ovenpå. Drys med rosmarin og hæld æggemassen over. Bag 30 minutter ved 200 grader.
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar