torsdag den 13. september 2012

Kærnemælkspandekager med hokkaido og Danablu

Efterårstid er også græskartid med squash, butternut squash og hokkaido græskar i bunkevis. Allesammen smukke grøntsager med masser af lækre anvendelsesmuligheder. Her til aften fik vi en ovnbagt version som fyld i pandekager sammen med en dejlig kraftig Danabluost.




Bagt hokkaidofyld til ca. 3 personer:
  • 1 hokkaido-græskar
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • rosmarin
Tænd ovnen på 220 grader og skyld græskarret grundigt. Skær det midt over og skrab kernerne ud med en ske. Fjern stilken og 'knoppen' i bunden og skær græskarret ud i mundrette bidder (med skræl på!). Hak hvidløg fint og vend det sammen med græskarstykker og olivenolie i en bradepande og drys med salt og rosmarin. Bag ca. ½ time, eller til stykkerne er godt møre.



Pandekagerne blev af den helt traditionelle slags med både æg og mælk - og kærnemælk, som vi havde en rest af!


Ca. 9 pandekager:
  • 3 æg
  • 4,5 dl mælk (jeg brugte 2 dl kærnemælk + 2 dl alm. mælk)
  • 3,5 mel
  • 1 tsk salt
  • smør til stegning
Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål og lad dejen hvile et par minutter. Brug ca. 1 dl dej til hver pandekage (afhængigt af hvor stor din pande er, og hvor tykke, du vil have pandekagerne) og steg dem i smør. 




Vi spiste som sagt en kraftig Danabluost til pandekagerne og den bagte hokkaido, men er man ikke så vild med stærk ost vil fx soltørrede/semidried tomater også egne sig fortræffeligt. Det handler bare om at give den sødlige græskarsmag et lidt salt modspil!  

Velbekomme!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar