Jeg valgte selv at lave nogle små, sprøde, grove bunde (som du finder opskriften på nedenfor), der går godt i spænd med fyldet, men man kan selvfølgelig også lave en almindelig lys (og/eller stor) bund, hvis man foretrækker sin pizza sådan! ;)
8 små, grove pizzabunde:
- 1/4 pakke gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk honning
- 2½ dl vand
- 2 dl havregryn
- ca. 3 dl rugmel
- ca. 1 dl hvedemel
Rør gær, salt og honning ud i vandet i en skål. Rør havregryn i og siden rugmel. Saml til sidst dejen med så meget hvedemel, det nu er nødvendigt. Det grove rugmel giver en ret bastant dej, men den skal stadig være fugtig og blød i det. Sæt den til hævning et kvarters tid (kan evt. springes over) og del den i 8 dele. Rul delene ud til håndboldstørrelse med en kagerulle og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med lidt salt.
Fyld:
- 2 store, friske figner
- Balsamicoglace (en inddampet balsamico)
- Skiver af gedeost (rulle)
- 2 mellemstore kartofler
- 2 mellemstore rødbeder
- 1 fed hvidløg, finthakket
- rosmarin
- olivenolie
- salt
Skær fignerne i både og fordel dem på to bunde. Dryp dem med lidt balsamicoglace og drys med rosmarin.
Skær kartofler og rødbeder i tynde skiver og fordel dem på de resterende bunde. Pensl med olivenolie og drys med rosmarin, salt og hvidløg.
Skær kartofler og rødbeder i tynde skiver og fordel dem på de resterende bunde. Pensl med olivenolie og drys med rosmarin, salt og hvidløg.
Server med en frisk salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar