mandag den 10. september 2012

Rustikke rugpizzaer

Det fantastiske ved pizzaer er, at man kan variere både fyld og bund i det uendelige! Her til aften blev det til et par af de mere grove og rustikke af slagsen, hvor der er skruet ned for tomatsovs+ostedelen til fordel for nogle lækre friske figner og rodfrugter.




Jeg valgte selv at lave nogle små, sprøde, grove bunde (som du finder opskriften på nedenfor), der går godt i spænd med fyldet, men man kan selvfølgelig også lave en almindelig lys (og/eller stor) bund, hvis man foretrækker sin pizza sådan! ;)

8 små, grove pizzabunde:
  • 1/4 pakke gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 2½ dl vand
  • 2 dl havregryn
  • ca. 3 dl rugmel
  • ca. 1 dl hvedemel
Rør gær, salt og honning ud i vandet i en skål. Rør havregryn i og siden rugmel. Saml til sidst dejen med så meget hvedemel, det nu er nødvendigt. Det grove rugmel giver en ret bastant dej, men den skal stadig være fugtig og blød i det. Sæt den til hævning et kvarters tid (kan evt. springes over) og del den i 8 dele. Rul delene ud til håndboldstørrelse med en kagerulle og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med lidt salt.


Fyld:
  • 2 store, friske figner
  • Balsamicoglace (en inddampet balsamico)
  • Skiver af gedeost (rulle)
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 mellemstore rødbeder
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • rosmarin
  • olivenolie
  • salt
Skær fignerne i både og fordel dem på to bunde. Dryp dem med lidt balsamicoglace og drys med rosmarin.
Skær kartofler og rødbeder i tynde skiver og fordel dem på de resterende bunde. Pensl med olivenolie og drys med rosmarin, salt og hvidløg.  




Bag pizzaerne ca. 15-18 minutter ved 225 grader. Lad dem køle af et øjeblik og top figenpizzaerne med et par skiver gedeost.
Server med en frisk salat til. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar