Hvor de fleste frugter og bær bliver syrlige af opvarmning, bliver vindruer blot endnu mere intense og søde i smagen.
Her kommer, hvad der nok ikke bliver den sidste salat i rækken med ovnristede druer!
Salat med ovnristede druer og mandler (2-3 personer):
- 1 mellemstor klase druer (ca. 300 g måske - det kommer sig ikke så nøje) med eller uden sten
- 1 tsk olivenolie
- 1 lille drys salt
- 1 håndfuld mandler
- 3 lange gulerødder
- 1 syrligt æble
Kom druerne i et lille ovnfast fad og vend med olivenolie og salt. Rist dem ved godt 200 grader i ovne i ca. 20-25 minutter. Vend rundt dem jævnligt så de bliver jævn ristet. Læg mandlerne på et stykke foldet stanniol og rist dem med i ovnen ca. 5-8 minutter.
Skær æblet i tynde både og striml gulerødderne med en kartoffelskræller.
Lad de ristede druer køle af lidt inden de anrettes i et salat fad med gulerødder og æbler. Drys med mandlerne.
Lad de ristede druer køle af lidt inden de anrettes i et salat fad med gulerødder og æbler. Drys med mandlerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar