torsdag den 29. november 2012

Arabiske frikadeller

Jeg elsker mellemøstligt krydret mad, der i bund og grund er smagt til med det, vi her i Danmark kalder julekrydderier - så disse arabiske frikadeller (her godt nok lavet på svinekød...) passer jo ganske godt til årstiden, må man sige! :-)
Måske kunne de endda være et lidt alternativt bud til julefrokosten?




Arabiske frikadeller (ca. 20 små):
Inspirationskilde: Suveræne supersucceser
  • 400 g svine- eller oksefars (eller lammefars, som opskriften oprindelig lyder)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 god håndfuld havregryn
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 tsk stødt spidskommen, koriander og kanel
  • 2 tsk allehånde
  • 3 spsk frisk persille, hakket
  • 1 tsk salt
Riv løg og hvidløg på et rivejern og pisk alle ingredienser sammen i en skål. Form frikadeller af farsen og steg dem ved jævn varm ca. 3-4 minutter på hver side (afhængig af størrelsen - tjek om de er gennemstegte!).
Server med fx med naanbrød eller en kartoffelsalat som denne med aubergine og tahindressing.




Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar