tirsdag den 6. november 2012

Små græskarbrød med ost

Disse lækre, små brød er både flotte at se på, fulde af smag, og så er dejen rørt sammen i en håndevending uden hverken æltning eller hævetid!
Tag dem med på madpakken, eller spis dem som tilbehør til suppe. Velbekomme :)



Små græskarbrød med ost (ca. 10 stk.):
  • ca. 300 g græskar eller butternut squash (klargjort vægt) 
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 200 g hvedemel
  • ca. 80 g revet ost (Gerne en ost der smager af noget! Jeg brugte en almindelig mellemlagret danbo)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt: græskarkerner (eller lignende)


Skær græskar/butternut squash i mindre tern og kom dem i en lille gryde med en smule vand i bunden. Damp/kog dem møre (ca. 8-10 minutter) og purer med en stavblender.
Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
Vend mel, gryn, ost, salt og bagepulver sammen i en skål og rør græskarmosen heri, til du får en klistret dej. Sæt dejen i æggeformede klatter på bagepladen med en våd ske. Pensl med vand og pynt med græskarkerner (tryk dem evt. lidt fast i brødene). Bag ca. 20 minutter og nyd! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar