Her er mit bud på en gløgg-opskrift!
Hjemmelavet gløgg (6-8 kopper):
- 1 dl rom (jeg brugte hvid, men gylden er også fint - måske endda bedre!)
- 1 dl appelsinjuice
- 1 spsk honning
- 1,5 dl rosiner
- 1 kanelstang
- 1 god tsk hele nelliker
- 1 tsk økoappelsinskal (kun det alleryderste orange)
- ½ tsk stødt kardemomme (eller 1 tsk kardemommekapsler, hvis du har)
- evt. 2 stjerneanis
- 1 flaske rødvin
- 1 håndfuld mandler
- ca. 1½ spsk farin eller honning
Først laves essensen: Rom, appelsinjuice og -skal, honning, rosiner og krydderier sættes i blød på køl i et glas med låg eller bare en tæt beholder. Lad det stå og trække mindst 1 døgn og gerne flere!
Når du skal servere gløggen skæres mandlerne i splitter (du kan smutte dem, hvis du synes), mens vin og essens (med rosiner og krydderier) varmes langsomt op i en gryde. Det må ikke koge.
Når du skal servere gløggen skæres mandlerne i splitter (du kan smutte dem, hvis du synes), mens vin og essens (med rosiner og krydderier) varmes langsomt op i en gryde. Det må ikke koge.
Tisæt mandler og farin eller honning og smag til, om du synes gløggen skal være sødere. Tilsæt da lidt ekstra.
Server med æbleskiver og juleknas! :)
Server med æbleskiver og juleknas! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar