Jordskokkesuppe med topping af røget laks og persille (2 personer):
- 10 jordskokker
- 4 medium kartofler
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk timian
- 8 dl vand
- 1 bouillonterning
- ca. 2 spsk citronsaft
- salt og peber
--- - 3 skiver røget laks
- 3 spsk grofthakket persille
- 1 tsk honning
- 1 tsk olivenolie
- 3/4 tsk revet citronskal
- 1 tsk citronsaft
- 2 små æbler
- Evt. 1 håndfuld panderistede hasselnødder
Hak løget og svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og skær kartofler (skrællet) og jordskokker (med skræl) i mindre stykker. Kom dem i gryden med timian, vand og bouillon og lad det koge 10-15 minutter, eller til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavblender og smag til med citronsaft, salt og peber.
Mens suppen koger tilberedes fyldet: Skær æblerne i små tern og laksen i små stykker og vend dem sammen med persille, honning, olie, citronsaft og -skal i en lille skål.
Mens suppen koger tilberedes fyldet: Skær æblerne i små tern og laksen i små stykker og vend dem sammen med persille, honning, olie, citronsaft og -skal i en lille skål.
Top suppen med fyldet og evt. lidt ristede hasselnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar