Mexicansk bønneret (2 personer):
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- ca. 400 g hokkaidogræskar (eller butternut squash eller sweet potatoes)
- vand
- 1 snackpeber
- 3-4 spsk hakkede tomater (fra dåse)
- ca. ½ liter kogte sorte bønner (eller kidneybønner)
- 3 tsk stødt spidskommen
- 3 tsk paprika
- 2 tsk stødt koriander
- evt. et nip chiliflager/cayennepeber el.lign.
- salt og peber
- 2 dl ris
Hak løget og svits det i olivenolie på en stor pande. Skær græskaret i mundrette stykker og kom det på panden sammen med hakket hvidløg. Spæd til med lidt vand (1 dl ca.), så det bliver dampet.
Skær snackpeberen i kvarte strimler, og kom dem på panden sammen med krydderier. Tilsæt mere vand, hvis det er fordampet. Når græskarstykkerne er ved at være møre (efter ca. 10-15 minutters tilberedning), tilsættes bønner og tomat, og retten varmes igennem. Smag til med salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Hjemmelavet salsa:
- Knap 1 dåse hakkede tomater (resten fra bønneretten)
- 1 lille fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk madlavningseddike
- 1 god tsk honning
- salt og peber
- 1½ tsk oregano
- 1½ tsk stødt spidskommen
- evt. et nip chili/cayennepeber el.lign.
Rør alle ingredienser sammen i en skål og lad det stå lidt, så smagene udvikles.
Appelsinguacemole:
- 1 stor, godt moden avocado
- 1 appelsin
- 1 lille fed hvidløg
- ca. 1½ spsk citronsaft
- salt
Skær appelsin og avocado i små stykker. Mos avocadoen let og vend appelsinstykker og finthakket hvidløg i. Smag til med citronsaft og salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar