Men faktisk er det jo pærelet! Dejen skal bare røres sammen, rulles til pølser, der skæres i skiver og bages - og voilá: hjemmebagte småkager og en liflig duft overalt! :)
Opskriften her er fra Jakobsen honning, som jeg tester nogle produkter for. "St. Croix småkager" lyder jo flot, men i virkeligheden er det vist stort set det samme som gode gammeldags brunkager! De er rigtig sprøde, og hvis man, som jeg, godt kan lide dem rigtig krydrede kan man tilsætte en anelse mere krydderi end opskriften herunder. Jeg har, bortset fra krydderier og mandler, delt den oprindelige opskrift med 3.
Krydrede St. Croix småkager (ca. 75 stk.):
- 100 g smør eller margarine
- 85 g mørk farin
- 45 g mørk agavesirup (du kan sikkert bruge almindelig mørk sirup i stedet)
- 220 g mel
- ½ tsk natron
- 1½ tsk koldt vand
- 1 tsk stødte nelliker
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 40 g mandler
Smør, farin og sirup smeltes sammen i en gryde til kogepunktet, hvorefter gryden tages af varmen. Natron røres ud i koldt vand og røres i sukkermassen. Mens massen køler ned til lunkenvarm hakkes mandlerne, og krydderier og mel blandes i en bageskål. Sukkermassen hældes heri sammen med mandlerne, og dejen røres godt sammen. Del den i to og rul to tykke pølser af ca. 4 cm diameter. Pak dem ind i plasticfolie og læg dem på køl til dagen efter.
Tænd ovnen på 180 grader. Skær dejen i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne ca. 10-12 minutter i den forvarmede ovn og lad dem derefter køle helt af på en rist. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Tænd ovnen på 180 grader. Skær dejen i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne ca. 10-12 minutter i den forvarmede ovn og lad dem derefter køle helt af på en rist. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Du kan også komme nogle småkager i et syltetøjsglas og binde et fint bånd omkring - så har du en fin værtinde- eller kalendergave til en, du holder af! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar