Aromatisk karrysuppe med pulled chicken og kokosmælk (3 personer):
Jeg fulgte nogenlunde opskriften her.
- 1 løg
- 500 g butternut squash
- 3 store fed hvidløg
- 1-1½ spsk god karry
- 1½ tsk stødt ingefær (eller 1 spsk frisk, fintrevet)
- ½ spsk timian
- 5 dl hønsebouillon (se opskrift nederst i indlægget) eller 5 dl vand + 3/4 hønsebouillonterning
- 3/4 stor dåse tomatpuré
- 1 stor dåse kokosmælk light
- 300 g pulled chicken eller kyllingerester
- 1½ spsk æblecidereddike eller citronsaft
- 1/2 broccoli
- salt og peber
Skær løget i kvarte ringe og svits dem i olie. Skræl butternut squashen og skær den i tern af ca. 2x2 cm. Svits dem med et par minutter og tilsæt hakket hvidløg og krydderier. Svits kortvarigt og tilsæt bouillon og tomatpuré. Lad det koge 5-8 minutters tid eller til butternut squashen er næsten mør. Rør så kokosmælk, kylling og eddike i og varm igennem. Del broccolien i små buketter og kom dem i suppe få minutter før servering. Smag til med salt og peber og juster syrligheden hvis nødvendigt.
Hjemmelavet hønsebouillon (ca. 1½ liter):
- Skroget fra en hel kylling
- Vand
- Salt
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 5 laurbærblade
Kog skroget i en stor gryde og hæld vand i, til det lige dækker. Skær løget i tynde både og gulerødderne i skiver og kom dem ned til kyllingen sammen med et par tsk salt og laurbærblade. Bring det i kog og lad det simre en times tid eller mere. Hæld det hele gennem et dørslag ned i en passende beholder (fx en lille gryde) og smid 'fyldet' ud. Brug bouillonen på almindelig vis i suppe og frys evt. rester i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar