torsdag den 21. marts 2013

Luksuriøs middagssalat med laks og blåbær

Min kæreste er blevet optaget et semester på universitetet Science Po i Paris til efteråret - og jeg skal med, juhuu! :)
Det skulle naturligvis fejres, og jeg lavede derfor en overdådig salat med alskens gode sager: røget laks, blåbær, frisk mozzarella, avocado osv. Hertil spiste vi et simpelt tilbehør af speltkerner vendt med lidt olivenolie og limesaft. Sikke et festmåltid!





Luksuriøs salat med laks og blåbær (middagret til 2 personer):
  • 1 (stort) miniromaine-salathoved
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 avocado
  • 1 æble
  • ca. 100 g blåbær
  • 10 minikugler mozzarella
  • 150 g røget laks
  • ca. 1½ spsk citronolie eller olivenolie
  • lidt citronsaft
  • salt
  • Tilbehør: 2 dl speltkerner, kogt i 4-5 dl vand, og vendt med 1 spsk olivenolie, ½ spsk citronsaft og salt. Afkølet.
Pluk salaten i mindre stykker og fordel del på to store tallerkener. Skær tomaterne i halve, æblet i hele tynde skiver og avocadoen i mindre stykker. Dryp avocadoen med lidt citronsaft og drys med en smule salt. Fordel tomater, avocado, æble og blå bær på salaten. Klip de røgede skiver laks over en gang på langs og fold dem sammen til små ruller/roser. Læg dem på salaten sammen med mozzarella og afslut med olien i en tynd stråle.
Server med speltkerner.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar