tirsdag den 26. marts 2013

Pulled chicken i barbecuesauce

Jeg har aldrig prøvet at lave en rigtig steg før, men Netto havde en godt tilbud på en hel kylling, og så tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave pulled chicken.
Det er jo forbavsende nemt at sætte sådan en kylling i ovnen, der bare passer sig selv, og resultatet er fantastisk lækkert! Helt mørt og saftigt og med masser af smag fra skroget.
Der er selvfølgelig meget mere kød på sådan en kylling, end vi to kunne spise på én gang, men her kommer opskriften på første ombæring af vores kyllingeventyr! ;)




Pulled chicken i barbequesauce (2 personer):

  • 1 hel kylling, min vejede 1400 g (godt og vel brystet herfra) eller alternativt to udskårne stykker kyllingebryst
  • salt, peber , rosmarin
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3/4 dl ketchup
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 dl vand
  • ca. 1½ spsk farin
  • 1 tsk parika
  • ½ tsk karry
  • ca. 1 spsk citron- eller limesaft
Skyl kyllingen og læg den på ryggen i et ovnfast fad/lille bradepande. Rids den lidt med en kniv og gnid den med groft salt. Drys med peber og rosmarin og sæt den 15 minutter i ovnen ved 250 grader. Dæk den herefter med stanniol og steg den videre i ovnen 50-60 minutter idet du skruer ned på 200 grader. Tjek om den er gennemstegt og lad den køle lidt af på bordet.
(Hvis du bare bruger to allerede udskårne stykker kyllingebryst koges de i bouillon, til de er møre.)


Tilbered imens barbequesaucen: hak løget fint og svits det i olie. Tilsæt hvidløg og kort efter resten af ingredienserne. Lad det stå og simre uden låg, mens du skærer brystkødet af kyllingen og hiver det i 'strimler', enten med fingrene eller to gafler.
Smag barbequesaucen til med salt og peber og juster evt. sødme/syrlighed efter smag. Vend kyllingestrimlerne i saucen og varm igennem.

Vi spiste vores pulled chicken med broccoli og ris, men du kan fx også servere den i en sandwich eller en wrap med sprød salat og agurk og måske en yoghurtdressing. Velbekomme! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar