Det er næsten altid laks, vi laver, når vi skal have fisk, men forleden var vi heldige at få fat på et par billige stykker torsk, så her kommer en lækker og nem ret med torsk som passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Velbekomme!
Citrusbagt torsk på grøntsager i flødesauce (2 personer):
- 2 torskeloins
- 3/4 spsk smør
- 1 tsk revet citronskal
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk maizena/majsstivelse
- 1 spsk finthakket persille
- 1/4 tsk salt
- ½ stor selleri
- ½ squash
- 4 gulerødder
- 1/4 l kaffefløde (9%)
- 3 tsk timian
- 1½ tsk stødt ingefær
- 1 tsk dijonsennep
- 1½ tsk salt
Rør maizenaen ud i citronsaften og rør blandingen med smør, citronskal, persille og salt i en lille skål. Kom det i fryseren.
Skær squashen i halve skiver og selleri og gulerødder i stave. Kom dem i et ildfast fad og vend dem sammen med fløde, timian, sennep, salt og ingefær. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag i ca. 20 minutter. Vend herefter rundt i grøntsagerne.
Fordel det hårde og kolde smør på de to torskeloins og læg dem oven på grøntsagerne og bag yderligere ca. 20 minutter, eller til torsken er gennemstegt. Server med godt brød eller nye kartofler.
Skær squashen i halve skiver og selleri og gulerødder i stave. Kom dem i et ildfast fad og vend dem sammen med fløde, timian, sennep, salt og ingefær. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag i ca. 20 minutter. Vend herefter rundt i grøntsagerne.
Fordel det hårde og kolde smør på de to torskeloins og læg dem oven på grøntsagerne og bag yderligere ca. 20 minutter, eller til torsken er gennemstegt. Server med godt brød eller nye kartofler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar