Müsliboller med æble og hasselnødder (ca. 16 stk.):
(Variation over opskriften her)- 20 g gær
- 4 dl vand
- 1 dl yoghurt
- 1 spsk honning
- 2 tsk salt
- 1 stort revet æble
- 1 dl (meget) grofthakkede hasselnødder (der må gerne være hele nødder iblandt)
- 12 grofthakkede tørrede dadler (eller ca. 1 dl tørret frugt efter din smag/beholdning)
- 5 dl müsli (jeg brugte Kvicklys discountmærke X-tra, som i øvrigt er glimrende!)
- 2 dl fuldkornshvedemel (eller 1 dl grahamsmel og 1 dl hvede mel)
- 6 dl hvedemel
Rør gæren ud i vandet sammen med yoghurt, honning og salt. Tilsæt nødder, dadler og æble og herefter müsli. Rør til sidst melet i lidt af gangen. Du ender med en sej, klistret dej, som stilles på køl natten over med et låg/tallerken over (eller mindst 5-6 timer). Müsliens grove dele vil suge noget væde under hævningen og gøre dejen mere fast, men den skal ikke æltes på noget tidspunkt.
Ved bagning stilles dejen på køkkenbordet en halv times tid, inden den sættes i ca. 16 klatter på en papirbeklædt bageplade med en våd ske. Bag bollerne 25-30 minutter ved 200 grader. De hæver en del under bagetiden, så lav dem evt. lidt mindre, end du tænker dem i sidste ende.
Ved bagning stilles dejen på køkkenbordet en halv times tid, inden den sættes i ca. 16 klatter på en papirbeklædt bageplade med en våd ske. Bag bollerne 25-30 minutter ved 200 grader. De hæver en del under bagetiden, så lav dem evt. lidt mindre, end du tænker dem i sidste ende.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar