Broccoli-blomkålspandekager (8 stk.):
(Opskriften er fundet her.)
(Opskriften er fundet her.)
- ½ lille blomkål
- ½ broccoli
- 5 æg (str. S/M)
- 3 spsk mel (for paleoversion: prøv HUSK, kokosmel/fiber eller mandelmel)
- 3/4 tsk groft salt
Fjern det groveste af stokken på blomkål og broccoli og skær resten i mindre stykker. Kom dem (af to omgange) i blenderen og puls dem til risstruktur. Rør 'risene' sammen med resten af ingredienserne i en skål. Kom ca. 3/4 dl dej på panden og glat den ud til cd-størrelse (måske kan du hav to ad gangen). Steg 2-3 minutter på hver side og fortsæt med resten af dejen.
Multigrønt-raita:
- 1/4 broccoli
- ½ stor squash
- ca. ½ liter skvalderkålsblade, løspakket (kan erstattes med andre grønne urter eller frisk spinat)
- 1 forårsløg
- 1 lille syrligsødt æble
- 6 spsk yoghurt
- 3/4 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 1/4 tsk salt
Skær broccoli i små stykker og squash og æble i små tern. Hak skvalderkålene og skær forårsløget i tynde ringe. Rør yoghurt, mayonnaise, sennep og salt sammen i en skål og vend grøntsagerne heri.
Server raitaen på de varme pandekager, gerne med lidt tomater og en god pesto. Fx denne lækre skvalderkålspesto med hasselnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar