Citronkage med birkes (passer til lille bradepande, 20 stk):
- 3 æg
- 150 g honning
- 1 dl sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 dl citronolie (kan evt. erstattes af tilsvarende rapsolie og ½ spsk citronskal ekstra)
- 1 dl citronsaft (ca. saften af 2 store citroner
- 1 god spsk revet økocitronskal (ca. skallen af 1 citron)
- 40 g blå birkes
- 1 nip salt
- 2 tsk bagepulver
- 5 dl mel
Pisk æg, honning, sukker og vanille sukker sammen til en luftig masse. Rør yoghurt, olie, citronsaft og -skal i og tilsæt derefter mel, salt, bagepulver og birkes.
Hæld dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir og spred den ud med en dejskraber eller ske. Dejen er ret tyk og flyder ikke rigtig ud, så du kan forme den lidt som du vil, og ikke nødvendigvis helt ud til kanterne. Jeg lavede nok en ca. 40 x 30 cm firkant. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til den virker bagt. Imens laves cremen.
Hæld dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir og spred den ud med en dejskraber eller ske. Dejen er ret tyk og flyder ikke rigtig ud, så du kan forme den lidt som du vil, og ikke nødvendigvis helt ud til kanterne. Jeg lavede nok en ca. 40 x 30 cm firkant. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til den virker bagt. Imens laves cremen.
Mascarponecreme:
- ca. 150 g mascarpone
- 100 g græsk yoghurt (jeg brugte 0%)
- 100 g flormelis
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk vanillesukker
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt kardemomme
- (3 blade husblas)
Pisk mascarpone og yoghurt sammen til en glat creme og rør flormelis, citronsaft, vanille og krydderier i. Cremen er i denne tilstand forholdsvis flydende, men du kan sagten vælge at servere den lidt som sauce til kagen. Foretrækker du cremen mere fast (jeg skulle fx have kagen med på cyklen) udblødes husblasen i koldt vand i 5 minutter, hvorefter den trykkes fri for vand (jeg bruger et viskestykke). Kom lidt af cremen i en lille gryde og smelt husblasen heri under svag varme - det må ikke koge! Rør husblasblandingen i resten af cremen og stil den på køl et par timer. Nu vil den være lidt geleagtig og skal lige have en tur med piskeren igen inden, den fordeles på den afkølede citronkage.
Stort tilllykke :D Og sikke en lækker fejringskage!
SvarSlet- Anne
Tusind tak! :D Og ja - den vakte stor lykke! ;)
Slet