søndag den 30. juni 2013

Pandekager med spicy blomkål og jordbær-melonsalsa

Pandekager kan man andrig få nok af, og slet ikke når fyldet kan varieres i det uendelige. Her kommer opskriften på et spicy blomkålsfyld og en lækker forfriskende salsa med jordbær og melon. Velbekomme! :)



Pandekager med spicy blomkål og jordbær-melonsalsa (2-3 personer):

Pandekager (ca. 8 stk.):
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 3/4 tsk salt
  • 250 g mel
Pisk æg, mælk og salt sammen og rør melet i. Lad dejen hvile 10 minutters tid og hæld ca. 1 dl dej på panden for hver pandekage.

Spicy blomkål:
  • 1 stort blomkålshoved
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk karry + paprika
  • ½ spsk spidskommen + garam masala
  • 2 tsk stødt ingefær
  • salt
Skær blomkål i passende små stykker og hak hvidløget. Svits begge dele i olivenolie og hæld en lille smule vand i bunden af gryden. Rør, ketchup, chilisauce og krydderier sammen i en lille skål og vend det i blomkålsgryden. Varm igennem og smag til med salt. Blomkålen skal endelig bevare lidt bid!

Jordbær-melonsalsa:
  • 1 netmelon
  • 10 jordbær
  • evt. ½ spsk sød chilisauce og lidt citronsaft
Skær begge dele i små tern og vend sammen. Ønskes en lidt spicy version vendes chilisauce og et par dryp citronsaft forsigtigt i. Du kan også bytte halvdelen af melonen ud med agurk.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar