- ca. 300-400 g fersk ørredfilet
- salt
- citronsaft
- 1 god håndfuld mandler, finthakkede
- 1 dåse hakkede tomater (eller en stor dåse tomatpuré rørt op med 1,5 dl vand)
- 1 tsk kanel
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk honning
Blend de hakkede tomater til en glat puré og bring den i kog i en lille gryde sammen med finthakkede/revne hvidløg, kanel, honning og et drys salt. Lad det simre 8-10 minutters tid til det er blevet lidt mere koncenteret. Gør imens fisken klar: kom en smule vand og en god squeeze citronsaft i bunden af et lille ovnfast fad. Læg fisken heri med skindsiden ned. Giv den lidt citronsaft og et drys salt og smør den med 3-4 spsk af tomatcremen. Fordel de hakkede mandler jævnt oven på - du kan evt. trykke dem lidt fast og bag fiske ca. 20 minutter med 180 grader.
Brug resten af tomatcremen i en gryde med grøntsager (fx squash, kål, gulerødder, aubergine etc.) som tilbehør til fisken, eller server den ved siden af som sauce.
Brug resten af tomatcremen i en gryde med grøntsager (fx squash, kål, gulerødder, aubergine etc.) som tilbehør til fisken, eller server den ved siden af som sauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar