fredag den 29. november 2013

Bagt ørredfilet med kanel-tomatcreme og mandelpanering

Jeg var heldig at få fat på et godt stykke fersk ørredfilet, som jo til forveksling ligner laks, men (i hvert fald her i Frankrig) er lige en tand billigere. Nå, men dette smukke stykke fisk blev smurt med en koncentreret creme af tomat tilsmagt med kanel og hvidløg og derefter paneret med finthakkede mandler. Resultatet var yderst delikat og fisken utroligt mør og saftig! Velbekomme :)


Bagt ørredfilet med kanel-tomatcreme og mandelpanering (2-3 personer):
  • ca. 300-400 g fersk ørredfilet
  • salt
  • citronsaft
  • 1 god håndfuld mandler, finthakkede
  • 1 dåse hakkede tomater (eller en stor dåse tomatpuré rørt op med 1,5 dl vand)
  • 1 tsk kanel
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk honning
Blend de hakkede tomater til en glat puré og bring den i kog i en lille gryde sammen med finthakkede/revne hvidløg, kanel, honning og et drys salt. Lad det simre 8-10 minutters tid til det er blevet lidt mere koncenteret. Gør imens fisken klar: kom en smule vand og en god squeeze citronsaft i bunden af et lille ovnfast fad. Læg fisken heri med skindsiden ned. Giv den lidt citronsaft og et drys salt og smør den med 3-4 spsk af tomatcremen. Fordel de hakkede mandler jævnt oven på - du kan evt. trykke dem lidt fast og bag fiske ca. 20 minutter med 180 grader.
Brug resten af tomatcremen i en gryde med grøntsager (fx squash, kål, gulerødder, aubergine etc.) som tilbehør til fisken, eller server den ved siden af som sauce.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar