mandag den 13. januar 2014

Sund krydret banan- og pære-kage (sukkerfri)

Januar måned er jo som bekendt den store slankemåned. Men der lå alligevel tre alt for overmodne bananer i frugtskålen og råbte på at blive brugt, så derfor blev det til denne dejligt svampede, krydrede vinterkage, der kun er sødet med frugt og kanel, og så er den heller ikke tilsat fedtstof. Velbekomme! :)




Sund krydret banan- og pærekage:

  • 3 overmodne bananer
  • 2 dl kvark, yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt, du har ved hånden
  • 1 spsk + 2 tsk kanel
  • 3/4 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk salt
  • 1½ dl grovvalsede havregryn
  • 1 rugmel
  • 1½ dl hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 stor pære
Mos/purer bananerne og rør dem sammen med kvark, salt, bagepulver og krydderier i en skål. Vend havregryn, rugmel og hvedemel i i nævnte rækkefølge til en tyk og klistret dej. Skær pæren i tern og vend dem i dejen, der hældes ud i en smurt tærteform og bages ca. 30 minutter ved 200 grader. 
Spis den lun eller kold, som den er eller med en klat syrligt eller is!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar