Sund krydret banan- og pærekage:
- 3 overmodne bananer
- 2 dl kvark, yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt, du har ved hånden
- 1 spsk + 2 tsk kanel
- 3/4 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk salt
- 1½ dl grovvalsede havregryn
- 1 rugmel
- 1½ dl hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 stor pære
Mos/purer bananerne og rør dem sammen med kvark, salt, bagepulver og krydderier i en skål. Vend havregryn, rugmel og hvedemel i i nævnte rækkefølge til en tyk og klistret dej. Skær pæren i tern og vend dem i dejen, der hældes ud i en smurt tærteform og bages ca. 30 minutter ved 200 grader.
Spis den lun eller kold, som den er eller med en klat syrligt eller is!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar