lørdag den 1. februar 2014

Grønkålspesto med mandler

Jeg havde købt en ordentlig sæk (et halvt kilo!!) frisk grønkål, og det kan altså godt være meget at komme igennem, før det bliver dårligt, når man kun er én person. Jeg besluttede derfor at bruge en god portion på denne lækre pesto med mandler og soltørrede tomater. Velbekomme!


Grønkålspesto:
  • ca. 1 og 1/3 liter grønkål, groft hakket og løst pakket
  • 20 mandler
  • 6 halve soltørrede tomater (jeg bruger den tørre slags fra Netto)
  • 2 spsk valnøddeolie eller anden lækker olie
  • 1 fed hvidløg
  • lidt vand
Kom hvidløg og så meget grønkål der kan være i en minihakker/lille blenderglas med en smule vand og purér. Der går lidt inden blender får ordentligt fat, og du vil skulle åbne og mase grønkålen ned flere gange. Tilsæt olie, mandler og soltørrede tomater samt gradvis mere kål efterhånden, som der bliver plads til det. Smag om der evt. skal lidt salt i - jeg synes tomaterne er salte nok i sig selv - og juster evt. konsistensen med mere vand eller olie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar