Jeg er har i flere år kastet lange blikke på de gigantiske hvide kinaradiser, som er overraskende billige i forhold til mængden, men uden at turde kaste mig ud i det, fordi jeg ikke vidste hvordan de smagte eller kunne tilberedes. Men så så jeg kæmperadisen hos Vanløse Blues i en ganske tilforladelig salat, og jeg tog teten op. Ganske mild i smagen og med en sprød radisekonsistens er jeg nu overbevist og her er resultatet af jomfru-kokkeriet! Velbekomme :)
Kinaradise-slaw med rødbede og æble:
- 3/4 stor kinaradise
- 1 runde rødbeder
- 1 meget stort æble (eller to medium)
- 3 spsk skyr eller lignende
- 1 tsk (citron)honning
- 1 tsk dijonsennep
- saft og fintrevet skal af en halv økocitron
Skræl radisen og skær den i tændstikker/julienne. Skræl rødbederne og skær dem i halv og derefter i papirtynde skiver. Skær æblet i små tern og vend dem sammen med radise, citronsaft, skyr, honning og sennep. Kom blandingen i et fad og top med rødbeder og citronskal.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar