Æblegrød med kanel og kardemomme (ca. 1 liter):
- 8 små æbler
- 1 kanelstang
- ½ tsk stødt kardemomme
Du kan skrælle æblerne, men hvis du, som jeg, er for doven, kan man sagtens bruge dem med skræl og evt. blende den færdige grød - selvom konsistensen nu er bedst, hvis man lader være!
Fjern kernehuse fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med kanelstang, kardemomme og en smule vand (knap ½ cm) i bunden. Kog ved lav varme ca. 20 minutter, eller til grøden har den ønskede konsistens (mere eller mindre udkogt), idet du rører i den med jævne mellemrum. Smag på den færdige grød. Hvis du finder den for syrlig, kan du tilsætte lidt sukker.
Opbevar grøden på køl i tætsluttende glas eller plasticbøtter.
Prøv også at krydre med fx vanille i stedet for kanel.
Fjern kernehuse fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med kanelstang, kardemomme og en smule vand (knap ½ cm) i bunden. Kog ved lav varme ca. 20 minutter, eller til grøden har den ønskede konsistens (mere eller mindre udkogt), idet du rører i den med jævne mellemrum. Smag på den færdige grød. Hvis du finder den for syrlig, kan du tilsætte lidt sukker.
Opbevar grøden på køl i tætsluttende glas eller plasticbøtter.
Prøv også at krydre med fx vanille i stedet for kanel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar