Kofta-spyd med myntedressing (3-4 personer):
- 500 g hakket kød (jeg brugte svinefars, men okse-, kalve- og lammefars ville også være glimrende)
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 2 tsk tørret mynte
- 3 tsk kanel og spidskommen
- 1 tsk kardemomme, koriander og muskat
- 2 tsk salt og et godt drys peber
- ½ squash
- 2 små æg
- 2 gode håndfulde havregryn, finvalsede
- 6-8 grillspyd (jeg har nogle i metal som kan genbruges)
- Myntedressing: 1½ dl skyr el.lign., 2-3 tsk honning, saften af ½ lille citron, 1 håndfuld friske mynteblade, et nip salt
Riv løg og squash groft og hvidløget fint og rør det sammen med hakkekød, øg og krydderier. Rør til sidst havregrynene grundigt i og form farsen til ca. 15 cm lange pølser, som sættes på spydene og grilles eller lægges i en bradepande med bagepapir og bages ca. 35 minutter på 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar