torsdag den 27. marts 2014

Krydrede kofta-spyd med cremet myntedressing

Disse lækre, orientalsk krydrede spyd kan både bages i ovnen og grilles på en varm sommeraften, men såmænd også spises kolde på madpakken. Serveret med en frisk myntedressing med skyr og honning begynder man hurtigt at drømme om varmere himmelstrøg! Velbekomme :)


Kofta-spyd med myntedressing (3-4 personer):
  • 500 g hakket kød (jeg brugte svinefars, men okse-, kalve- og lammefars ville også være glimrende)
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret mynte
  • 3 tsk kanel og spidskommen
  • 1 tsk kardemomme, koriander og muskat
  • 2 tsk salt og et godt drys peber
  • ½ squash
  • 2 små æg
  • 2 gode håndfulde havregryn, finvalsede
  • 6-8 grillspyd (jeg har nogle i metal som kan genbruges)
  • Myntedressing: 1½ dl skyr el.lign., 2-3 tsk honning, saften af ½ lille citron, 1 håndfuld friske mynteblade, et nip salt
Riv løg og squash groft og hvidløget fint og rør det sammen med hakkekød, øg og krydderier. Rør til sidst havregrynene grundigt i og form farsen til ca. 15 cm lange pølser, som sættes på spydene og grilles eller lægges i en bradepande med bagepapir og bages ca. 35 minutter på 200 grader.
Til dressingen hakket myntebladene let og røres med skyr, et nip salt, honning og citronsaft. Smag til om der skal mere syrligt eller sødt til og server dressingen med de lune koftaspyd, en frisk salat og evt. nogle lækre fladbrød.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar