mandag den 31. marts 2014

Mørk chokolade-curd med orangesmag

De fleste har hørt om lemoncurd, og denne uimodståelige mørke chokoladecreme med orangesmag er en variant af den. Dejligt mørk og pikant i smagen kan den nydes på pandekager, vafler og brød, som glasur/frosting/creme på kager og muffins eller tilbehør til is og andre desserter. Velbekomme! :)


Mørk chokolade-curd med orangesmag (ca. 1 dl):
Opskriften er hentet her
  • 50 g mørk chokolade 70% kakao
  • 2 æggeblommer
  • saft og fintrevet skal af en halv økoappelsin
  • 2 spsk sukker eller foretrukkent sødemiddel
  • 1 pinch salt
  • 25 g smør
Hak chokoladen helt fint eller riv den på et rivejern. Kom æggeblommer, appelsinsaft og -skal, sukker, salt og smør i en skål over et vandbad ved jævn varme og rør konstant til massen tykner (det må ikke koge!) - ca. 3-5 minutter. Tag skålen af varmen og rør chokoladen grundigt i til en glat creme. Lad curd'en køle helt af (med mindre du serverer den lun med det samme) og opbevar den på køl i et skoldet glas.



2 kommentarer: