Stoutbraiseret okse med rodfrugter og selleripuré (4 personer):
- 1 snøret oksegrydesteg (ca. 900 g)
- 1 flaske Mocha Stout (50 cl) eller anden stout/ale
- 1 stort løg
- 2 pastinakker
- 5 store gulerødder
- 10 jordskokker
- 2 store stængler bladselleri
- 10 cherrytomater (200 g)
- 2-3 tsk tomatpuré
- salt
- 1 stor knoldselleri
- 2 spsk skyr
- ½ tsk rosmarin
- Evt. et drys friskhakket persille til servering
Brun stegen på alle sider i en klat smør i en stor gryde og tag den op igen. Skær løget i tynde både og svits det. Hæld stouten ved og læg stegen i gryden. Spæd evt. til med lidt vand så ca. halvdelen af stegen er dækket med væde. Lad den simre 1,5 times tid.
Skræl gulerødder og pastinakker, skrub jordskokkerne og fjern grimme mærker, og skær alle tre dele i grove stykker af nogenlunde ens størrelse. Skær tomaterne i halve og bladsellerien i skiver og kom dem i gryden sammen med rodfrugterne og tomatpuré. Lad det hele simre yderligere en god halv times tid.
Skræl gulerødder og pastinakker, skrub jordskokkerne og fjern grimme mærker, og skær alle tre dele i grove stykker af nogenlunde ens størrelse. Skær tomaterne i halve og bladsellerien i skiver og kom dem i gryden sammen med rodfrugterne og tomatpuré. Lad det hele simre yderligere en god halv times tid.
Skræl imens sellerien og skær den i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand og hæld det meste af kogevandet fra. Purér til en silkeblød mos med en stavblender og rør en klat skyr og rosmarin i. Smag til med salt.
Ved servering tages stegen op og hvile lidt, inden snøren fjernes, og stegen skæres i skiver. Kog i mellemtiden resten af saucen ca. 1/3 ind, så den bliver mere koncentreret i smagen. Du kan evt. jævne den en smule, hvis du vil have den tykkere. Smag til med salt og vende kødet tilbage i saucen. Server med sellerimosen og top evt. med et drys friskhakket persille.
Ved servering tages stegen op og hvile lidt, inden snøren fjernes, og stegen skæres i skiver. Kog i mellemtiden resten af saucen ca. 1/3 ind, så den bliver mere koncentreret i smagen. Du kan evt. jævne den en smule, hvis du vil have den tykkere. Smag til med salt og vende kødet tilbage i saucen. Server med sellerimosen og top evt. med et drys friskhakket persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar