Lowcarb blomkålstærte med græskar-tahinfyld (ca. 3 prs.):
Bund:
- ½ stort blomkål (eller 1 lille)
- 100 g revet ost - gerne en der smager af noget (jeg brugte gouda)
- 2 æg
- 1 spsk HUSK
- 1½ tsk salt
Del blomkål i mindre buketter og puls dem til 'ris' i blenderen eller riv dem groft. Rør med revet ost, æg, HUSK og salt og kom blandingen i en smurt springform. Tryk bunden godt sammen og bag den ca. 30-35 minutter ved 200 grader.
Fyld (Du kan evt. lave dobbelt portion og bruge resten som dip eller pålæg!):
- ½ stort hokkaidogræskar
- 2 fed hvidløg
- 1½-2 spsk tahin
- saften af ½ lille citron
- ca. 1 tsk salt
Fjern indmad og kerner fra græskarret og skær det i store tern. Kog dem møre sammen med hele, pillede hvidløgsfed i letsaltet vand (10-15 minutter) og hæld vandet fra. Kom nu græskar, hvidløg, citronsaft, tahin og salt i blenderen og blend til en glat masse. Smag til om der skal mere salt/surt/tahin til og hæld cremen oven på den bagte blomkålsbund i springformen. Løsn rundt langs med kanterne med en kniv og spænd ringen/rammen af springformen. Pynt tærten med lidt grønt på toppen og server med fx en tomatsalat, tzatziki eller lignende græsk/orientalsk tilbehør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar