Gorgonzola-gratineret pære med tranebær og salt- og peberristede pekannødder (2 frokoster eller 4 forretter):
- 2 modne pærer
- 4 klumper gorgonzola
- lidt citronsaft
- 75 g blandede salater
- ca. 20 pekannødder (alternativt valnødder)
- 2 tsk honning
- 1 nip groft salt
- friskkværnet peber
- en god håndfuld tørrede tranebær
Halver pærerne og fjern stilk og kernehuse. Læg dem i et ildfast fad med en smule vand i bunden med skæresiden op og læg et stykke gorgonzola på hver. Gratiner dem ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader eller til osten bliver gyldenbrun.
Rist imens nødderne på en varm, tør pande til de begynder at tage lidt farve. Tag panden af varmen og tilsæt honning. Vend godt rundt og fordel nødderne ét lag, gerne individuelt adskilte, på et stykke madpapir eller lignende og drys med groft salt og friskkværnet peber.
Rist imens nødderne på en varm, tør pande til de begynder at tage lidt farve. Tag panden af varmen og tilsæt honning. Vend godt rundt og fordel nødderne ét lag, gerne individuelt adskilte, på et stykke madpapir eller lignende og drys med groft salt og friskkværnet peber.
Nøj, det ser bare så lækkert ud!
SvarSletBluecheese og frugt er så godt.
- Anne