Ricotta-cheesecake med havrebund og bær-swirls (ca. 4-5 portioner morgenmad):
- 180 g havregryn (jeg brugte 50/50 fin- og grovvalsede)
- 2 store modne bananer
- 1 spsk solsikkesmør (eller anden slags nøddesmør, fx peanutbutter)
- 1/4 tsk salt
- 250 g ricotta
- 200 g skyr
- 3 medium æg
- 1 spsk majsstivelse eller kokosfibre
- 200 g bær efter eget valg (jeg brugte en pose blandede frosne)
- jævning: 1 tsk majsstivelse + en spsk koldt vand
- fintrevet skal og saft af ½ økocitron
- 1½ + 2 spsk af dit foretrukne sødemiddel
Tænd ovnen på 200 grader og beklædt et ildfast fad af ca. 15 x 25 cm (eller svarende til de cm2) med bagepapir. Purér bananerne med en stavblender og rør dem sammen med gryn, solsikkesmør og salt. Kom massen i det ildfaste fad og tryk den godt sammen til en jævn bund, idet du sørger for at komme godt ud til kanterne. Bag bunden ca. 12 minutter, tag den ud og skru ovnen ned på 175 grader.
Giv imens bærrene et opkog sammen med 1½ spsk sødning. Når de er kogt let ud tilsættes jævningen under omrøring. Når kompotten tykner tages den af blusset. Pisk ricotta, skyr og æg sammen med citronskal og -saft, de sidste 2 spsk sødning og majsstivelse. Hæld massen over den forbagte havrebund og fordel den jævnt. Klat bærkompotten oven på og drej små swirls i den med en gaffel. Bag
cheesecaken ca. 35 minutter ved 175 grader og lad den køle helt af på køkkenbordet, inden den sættes på køl mindst et par timer. Ved servering skæres kagen i ca. 12 kvadratiske stykker, der kan opbevares på køl 3 dages tid.Giv imens bærrene et opkog sammen med 1½ spsk sødning. Når de er kogt let ud tilsættes jævningen under omrøring. Når kompotten tykner tages den af blusset. Pisk ricotta, skyr og æg sammen med citronskal og -saft, de sidste 2 spsk sødning og majsstivelse. Hæld massen over den forbagte havrebund og fordel den jævnt. Klat bærkompotten oven på og drej små swirls i den med en gaffel. Bag
Hvor ser de bare flotte ud! - det kunne jeg sagtens spise til morgenmad ;-)
SvarSletknus Anna
- anna-mad.blogspot.dk
Hvor er det bare lækkert ud! Ren morgenforkælelse :-)
SvarSletKh Sabrina
withloveandsugar.blogspot.dk