søndag den 6. april 2014

Lynmarineret laks med citrus og mynte

Dette enkle måltid emmer af lune sommeraftener; et lækkert stykke laksefilet lynmarineret med citrus, mynte og ingefær og stegt på panden. Hertil en simpel sprød salat med lynstegt broccoli og snackpeber. Velbekomme!


Lynmarineret laks med citrus og mynte (1 person):
  • 1 lakseportion
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • saft og fintrevet skal af ½ lille økocitron
  • 2 tsk honning
  • 1 håndfuld frisk mynteblade, hakket
  • ca. 1/3 af en broccoli
  • 1 snackpeber
Bland ingefær, citronskal og -saft, honning og mynte til en marinade og læg lakseportionen heri 10 minutters tid. Du kan evt. vende den halvvejs. Forbered imens salaten: skær broccolien i mindre stykker og snackpeberen i strimler. Tag laksen op af marinaden (skrab også det mest mynte, citronskal og ingefær af) og steg den gylden på begge sider. Tilsæt marinaden, der vil karamellisere let pga. honningen og tag så laksen af panden kort efter. Svits broccoli og snackpeber i den tilbageblivende saft og kraft på panden og anret på en tallerken med laksen (du kan evt. lige varme den kort igen på panden, hvis den er blevet kold).





1 kommentar:

  1. Wow det lyder virkeligt lækkert, det tror jeg at jeg vil prøve at lave til aftensmad i morgen :D

    SvarSlet