Rødbedepandekage-stak med feta-myntecreme (hovedret til 1 person):
- 2 rødbeder (ca. 250 g)
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 3/4 tsk salt
- 1 spsk HUSK
- 1 squeeze citronsaft
- 75 g feta
- 100 g skyr eller græsk yoghurt
- en håndfuld (eller ca. 18) friske mynteblade
- en håndfuld saltede pistacienødder (alternativt kan peanuts sikkert også fint bruges)
Riv rødbederne groft og hvidløg fint. Rør dem godt sammen med citronsaft, æg, salt og og HUSK i en skål og lad det stå og trække 10 minutters tid. Mos imens feta og skyr sammen til en tyk creme og rør hakket mynte i.
Steg nu (ad to omgange) 4-5 pandekager (ca. 10 cm Ø) af rødbedemassen ved jævn varme i lidt olivenolie på panden. Sørg for at presse dem godt sammen og skubbe strittende kanter ind med paletkniven. Vend efter 3-4 minutter og steg færdig på den anden side. Lad pandekagerne køle let af, inden de stakkes lagvis med fetacremen og toppes med lidt grofthakkede pistacienødder.
Steg nu (ad to omgange) 4-5 pandekager (ca. 10 cm Ø) af rødbedemassen ved jævn varme i lidt olivenolie på panden. Sørg for at presse dem godt sammen og skubbe strittende kanter ind med paletkniven. Vend efter 3-4 minutter og steg færdig på den anden side. Lad pandekagerne køle let af, inden de stakkes lagvis med fetacremen og toppes med lidt grofthakkede pistacienødder.
Wauw, det ser godt nok festligt og godt ud.
SvarSlet- Anne