Saftig blue cheeseburger i sweet potato-'bolle' (1 person):
- 1 stor sweet potato (ca. 200-250 g)
- 6 cocktailtomater
- ½ aubergine
- lidt olivenolie
- lidt balsamico
- rosmarin
- 150 g hakkekød (jeg brugte svinefars, fordi jeg havde noget i fryseren, men okse- eller lammefars vil sikkert være endnu bedre!)
- salt og peber
- et par skiver blåskimmelost (jeg brugte en økologisk fætter ved navn Viking fra Superbrugsen, som er vildt lækker og cremet - og ikke særligt dyr!)
Tænd ovnen på 200 grader. Skrub og vask sweet potatoen (så den beholder skrællen på) og del i to på langs. Læg med skindsiden ned på en bageplade med bagepapir. Skær auberginen i skiver på tværs og tomaterne i halve og læg også dem på bagepladen med skæresiden op. Pensl sweet potato og aubergine med olivenolie og drys med rosmarin. Blend lidt balsamicoglaze i resten olien og pensl tomaterne med det. Drys det hele med salt og sæt det i ovnen ca. 30 min. eller til tingene er møre Auberginerne er muligvis bagt allerede efter 20 minutter - tag dem da ud.
Form imens en aflang bøf af hakkekødet, hak på kryds og tværs og drys med salt og peber. Nær bøffen er ved at være stegt lægges osten på, mens bøffen stadig er på panden.
Form imens en aflang bøf af hakkekødet, hak på kryds og tværs og drys med salt og peber. Nær bøffen er ved at være stegt lægges osten på, mens bøffen stadig er på panden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar