Yoghurt-scones med appelsin og hvid chokolade (16 stk.):
- 100 g hvid chokolade (jeg brugte Lindt Stratiacella)
- 2 små økoappelsiner
- 2 spsk kokosolie, smeltet
- 60 g flydende honning (jeg brugte citronhonning fra Jakobsen)
- 2,5 dl yoghurt
- 1 tsk salt
- 130 g havregryn, kværnet til pulver i blender eller kaffekværn
- 270 g hvedemel
- 4 tsk bagepulver
Hak chokoladen groft og riv det yderste lag af skallen på appelsinerne fint. Skær dem over og pres saften ud. Rør den sammen med kokosolie, honning, yoghurt, appelsinskal og salt. Tilsæt hvid chokolade. Bland hvedemel, havremel og bagepulver i en anden skål og vend det i de våde ingredienser, til det lige er blandet. Del dejen (some er meget klistret) i to dele og kom den ene halvdel på en bageplade med bagepapir i en flad cirkel på ca. 22 cm Ø. Drys med lidt mel og skær dejen i 8 stykker. Bag dine scones i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag dem da ud, gentag udskæringen og sæt dem ind igen yderligere 5 minutter. Læg de bagte scones på en rist og gentag med den anden halvdel af dejen.
Super lækkert - god idé med orange og choko i.
SvarSlet- Anne
Ja, det giver et herligt lille twist med appelsinsmagen, som jeg er helt tosset med! :)
Sletmmh jeg har lige bagt dem, de er virkeligt lækre!
SvarSletDejligt at høre! Mine forsvandt også på mystisk vis samme dag, de var bagt ;)
Slet