Rabarbergalette med vanilleflødeskum (4-6 prs.):
- 200 g mel
- 0,5 tsk salt
- 3 spsk sukker eller sødemiddel svarende hertil
- 100 g koldt smør i tern
- 3 spsk yoghurt
----
- 460 g klargjorte rabarber (dvs. uden blade og rod)
- 4 spsk sukker eller sødemiddel svarende hertil
- 0,5 tsk vanillepulver (eller 3 tsk vanillesukker)
- evt. for ekstra luksus: 75 g marcipan
- evt. æg til pensling
- 1/4 liter piskefløde
- vanillesukker/pulver efter smag
Bland mel, salt og sukker i en skål og smuldr smørret deri, til en ensartet smuldret struktur. Tilsæt yoghurt og saml hurtigt til en glat fast dej. Pak den ind i film og læg dem på køl mindst en time (kan også laves dagen før).
Skær rabarberne i ca. 3 cm lange stykker og vend med sukker og vanille på en tallerken. Riv marcipanen groft.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 35-40 cm i diameter. Læg den på en bageplade med bagepapir. Fordel rabarberne på tærtebunden med ca. 3 cm til kanten hele vejen rundt. Hvis du bruger marcipan, drysses ovenpå. Fold kanten ind over fyldet og pensl evt. med æg. Bag tærten ca. 25 minutter ved 200 grader, eller til den er gylden og dufter.
Pisk fløden til let skum og smag til med vanillesukker. Server fløden med den lune tærte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar