torsdag den 27. august 2015

Veggie Boom Burger

Jaja, nogle gange må man vel have lov at være lidt kreativ med titlerne, ikke? Men når det så er er sagt, så er denne sunde og lækre burger virkelig en (farve)eksplosion af grøntsager: gulerodsdelle med timian smurt med rødbede-gedeostecreme i broccolibolle - alt sammen uden mel! Velbekomme :-)




Veggie Boom Burger (2 personer):

Broccoliboller (6 stk.):
Inspireret af Vanløse Blues

  • Et stort broccoli
  • 3 æg
  • 3 spsk yoghurt
  • 1 spsk fiberhusk
  • 3 spsk kokosfibre
  • 1 tsk salt
Skær broccolien i grove stykker. Kom dem i blenderen eller minihakkeren og puls dem til couscous-struktur. Kom i en skål og rør med æg, salt og yoghurt. Bland fiberhusk og kokosfiber grundigt i og form til flade faste boller med hænderne. Bag ca. 25 minutter ved 200 grader.

Gulerodsdeller (6 stk.):
  • 400 g gulerødder (klargjort vægt)
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk timian
  • 3 spsk kokosfibre
Skræl gulerødder og løg og skær dem i grove stykker. Kom dem i blenderen eller minihakkeren og puls dem til couscous-struktur. Kom i en skål og rør med æg, salt og timian. Bland kokosfibrene grundigt i og form til flade faste boller med hænderne. Bag ca. 25 minutter ved 200 grader.

Rødbede-gedeostecreme:
  • 250 g rødbeder (klargjort vægt)
  • 50 g gedefriskost
  • 1 tsk æblecidereddike
  • salt
Skræl rødbederne og skær dem i grove stykker. Kog dem mør (ca. 20-25 minutter) og kom dem i et blenderglas. Purér og rør gedeost og eddike i. Smag til med salt. 












Ingen kommentarer:

Send en kommentar