Kornsalat med rødbeder, valnødder og tørrede abrikoser (2-3 personer):
- 2½ dl bulgur eller perlespelt/rug
- 3-4 mellemstore rødbeder
- 2 syrlige æbler
- ca. 5 tørrede (usvovlede! Altså de mørke) abrikoser
- 1 god håndfuld valnødder
- ca. 1 spsk olivenolie
- 1-2 spsk god madlavningseddike (jeg brugte fx en brombæreddike, men fx æblecidereddike er også fint)
- ½ tsk salt
- ½ tsk rørsukker eller honning
Kog bulgur/kerner i letsaltet vand ca. 10 minutter og lad det køle af.
Skær rødbederne i tynde halve skiver og æblerne i mindre stykker. Hak valnødder og abrikoser groft og vend det hele sammen i en skål. Smag dig frem med eddiken. Hvis dine æbler er søde, skal der mere eddike i, hvis de er sure mindre.
Du kan fx servere denne simple gulerodsslaw til: revne gulerødder vendt i lidt yoghurt smagt til med salt og spidskommen og toppet med frisk basilikum.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar