Disse skolerugbrød er super velegnede til at snuppe med; de er sunde og mættende, smager dejligt og behøver faktisk ikke andet pålæg end en smule smør! Laver man tilmed en stor portion, er det jo blot at fryse dem ned og tage dem op efterhånden, som man nu skal bruge dem. :)
ca. 15 skolerugbrød:
- 25 g gær
- ½ liter lunkent vand
- 1½ spsk salt
- 3 spsk honning
- 3 spsk hørfrø (og andre frø, hvis du har)
- 400 g rugmel
- 100 g havregryn
- 100-150 g (fuldkorns)hvedemel
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning. Rør hørfrø og havregryn i og siden rugmel. Vend til sidst grundigt hvedemelet i - dejen er tung og fast, men stadig klistret, så man kan ikke rigtig ælte den. Lad den hæve tildækket 1-2 timer.
Form til ca. 15 minirugbrød og bag ca. 20 minutter ved 200 grader.
Som sagt smager de altså dejligt med lidt smør på! :)
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar