tirsdag den 25. september 2012

Rissalat med honning-sesam-laks

Denne lakseret er utroligt simpel, men smager fantastisk og ville desuden egne sig fortræffeligt som gæstemad, hvis det skal være overskueligt men lækkert! :)



Rissalat med honning-sesamlaks (2 prs)
  • 2½ dl ris (gerne vilde ris - de ser flotte ud og har en god struktur til salat)
  • ca. 4-5 dl vand
  • 1 snackpeber
  • 1 avocado
  • ½ agurk
  • 1 syrligt æble
  • 1/4 meget fint hakket løg (eller 1 forårsløg i tynde ringe)
  • 1 spsk olivenolie el. sesamolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 1/4 tsk stødt ingefær (eller tilsvarende frisk)

  • 2 lakseportioner (ca. 200 g)
  • Smør og olie til stegning
  • 1½ spsk sesamfrø
  • 2 tsk honning
  • 1 drys stødt ingefær
  • salt



Kog risene i vandet med salt og skær imens grøntsagerne ud i tern. Lad de kogte ris køle af i et fad og pisk en dressing af olie, citronsaft og -skal, ingefær og en smule salt.
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande et par minutter og vend halvdelen sammen med ris, dressing og grøntsager.


Fjern skindet fra laksestykkerne med en skarp kniv ved at vende skindsiden ned mod skærebrættet og føre kniven så tæt mod det som muligt. Skær laksen i store tern og steg dem i smør og olivenolie  til de akkurat er møre. Tag panden fra varmen og kom honningen på, så den smelter, og drys med ingefær, salt og sesamfrø. Vend rundt til det hele er ligeligt fordelt.
Læg laksestykkerne oven på rissalaten og server. 




Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar