Rissalat med honning-sesamlaks (2 prs)
- 2½ dl ris (gerne vilde ris - de ser flotte ud og har en god struktur til salat)
- ca. 4-5 dl vand
- 1 snackpeber
- 1 avocado
- ½ agurk
- 1 syrligt æble
- 1/4 meget fint hakket løg (eller 1 forårsløg i tynde ringe)
- 1 spsk olivenolie el. sesamolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk citronskal
- 1/4 tsk stødt ingefær (eller tilsvarende frisk)
- 2 lakseportioner (ca. 200 g)
- Smør og olie til stegning
- 1½ spsk sesamfrø
- 2 tsk honning
- 1 drys stødt ingefær
- salt
Kog risene i vandet med salt og skær imens grøntsagerne ud i tern. Lad de kogte ris køle af i et fad og pisk en dressing af olie, citronsaft og -skal, ingefær og en smule salt.
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande et par minutter og vend halvdelen sammen med ris, dressing og grøntsager.
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande et par minutter og vend halvdelen sammen med ris, dressing og grøntsager.
Fjern skindet fra laksestykkerne med en skarp kniv ved at vende skindsiden ned mod skærebrættet og føre kniven så tæt mod det som muligt. Skær laksen i store tern og steg dem i smør og olivenolie til de akkurat er møre. Tag panden fra varmen og kom honningen på, så den smelter, og drys med ingefær, salt og sesamfrø. Vend rundt til det hele er ligeligt fordelt.
Læg laksestykkerne oven på rissalaten og server.
Læg laksestykkerne oven på rissalaten og server.
Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar