mandag den 8. oktober 2012

Bønnecanapéer med avocadocreme og squash

Denne lækre, lille ret kræver ikke de store madlavningskunster, men kan glimrende anvendes som tapas eller forret til gæster - og så er den tilmed glutenfri, hvis der skulle være nogle allergikere i selskabet!



Bønnecanapéer med avocadocreme og squash (ca. 8-9 stk.)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • ½ spsk ketchup
  • 3 spsk kikærtemel (kan substitueres med havregryn eller mel)
  • 1 lille squash
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 avocado
  • ca. 1 spsk citronsaft
Hak løg og hvidløg og blend dem med bønner, ketchup og krydderier i en skål. Rør kikærtemel i og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med papir. Sæt bønnefarsen på bagepapiret i klatter af ca. 1 spsk størrelse og glat dem ud til æblestørrelse.
Skær squashen i skiver, læg dem på bagepladen og drys med salt.



Bag ca. 20-25 minutter og lad dem køle helt af. Vend squashskiverne med olien i en lille skål.
Mos avocadoen med en gaffel og smag til med citronsaft og salt.
Anret bønnecanapéerne enketvis på et fad med en god teskefuld avocadomos samt et par skiver squash på hver og server.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar