lørdag den 6. oktober 2012

Grøn salat med kartofler, druer og pecorino

De fleste kan nok blive enige om, at frosne grønne bønner (haricots verde) ofte er en lidt kedelig affære.. Men er man så heldig at få fat på en pose af den friske slags (jeg erhvervede mig en i Netto), er det straks en anden sag: De friske grønne bønner har en langt fastere, næsten sprød konsistens end de småslatne bønner fra frost.
Hermed kommer derfor en salat viet til de grønne bønner!





Kartoffelsalat med grønt, druer og pecorino (2 personer):

  • 5 kartofler
  • 1 mellemstor klase druer
  • 1 lille spsk olivenolie
  • salt
  • rosmarin
  • ½ broccoli
  • ca. 250 g friske haricots verde
  • 1 avocado
  • Dressing af ½ spsk olivenolie + 1 spsk madlavningseddike, salt & peber
  • En valnødde-stor klump pecorino eller parmesan
Tænd ovnen på 210 grader. Skær kartoflerne (med skræl) i skiver af ca. 8 mm tykkelse og kom dem i en bradepande med bagepapir sammen med de afstilkede druer (kartofler og druer adskilt). Vend begge dele med olivenolie og drys kartoflerne med salt og rosmarin. Bag ca. 25-30 minutter og vend lidt rundt med en paletkniv et par gange i løbet af bagetiden. Lad druer og kartofler køle næsten helt af.



Skær broccolien i mindre stykker og nip stilkene af bønnerne. Kog begge dele 2-3 minutter i letsaltet vand.
Skær avocadoen i tern og vend sammen med dressing og de øvrige grøntsager i en salatskål.
Skær osten i tynde flager og top salaten med dem.



Salaten er faktisk temmelig mættende i sig selv og kan derfor sagtens gøre det ud for en middagsret!
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar