mandag den 1. oktober 2012

Krydret blommesalat

Nogle mennesker - fx mine forældre - er så heldige at eje en have fuld af frugttræer, som bugner af modne lækkerbidskner på denne årstid. Da jeg var hjemme i weekenden, fik jeg derfor lov at lege lidt med nogle blommer fra haven, og det kom der en lækker blommesalat ud af! 



Krydret blommesalat (4 personer):
  • ca. 12-15 blommer (afhængigt af størrelsen) eller knap et 1 kg
  • 3 tsk mørk balsamico
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 lillebitte drys salt
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 tsk tørret mynte
Halver blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i mindre stykker og vend dem sammen med de resterende ingredienser i en skål.

Salaten er god som tilbehør til efterårets lidt tungere retter. Vi spiste den fx til farsbrød. Men faktisk kan salaten også bruges som dessert - for sig eller med en kugle vanilleis!

Velbekomme :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar