Ovnbagt rodfrugtfad med avocado (2-3 personer):
- 5 mellemstore kartofler
- 3 gulerødder
- 2 rødbeder
- 1 avocado
- 1 spsk olivenolie
- oregano
- salt
- En god håndfuld revet ost
Skær kartofler, gulerødder og rødbeder i tyndeskiver (ca. 3 mm) og fordel dem i et ovnfast fad. Vend med olivenolie, salt og oregano.
Skær avocadoen i tynde både og læg dem oven på rodfrugterne. Drys med lidt salt og top med revet ost. Dæk fadet med folie og bag ca. 30 minutter ved 210 grader nederst i ovnen.
Skær avocadoen i tynde både og læg dem oven på rodfrugterne. Drys med lidt salt og top med revet ost. Dæk fadet med folie og bag ca. 30 minutter ved 210 grader nederst i ovnen.
Det er svært at beskrive smagen af bagt avocado, men den er klart anderledes end den friske! Lidt nøddeagtig, måske.. Tør du prøve selv? :)
I øvrigt er det en god ide af sørge for at dække avocadostykkerne nogenlunde med ost, så de ikke bliver for mørke og brændte.
I øvrigt er det en god ide af sørge for at dække avocadostykkerne nogenlunde med ost, så de ikke bliver for mørke og brændte.
Server med en syrlig-sød salat. Fx denne med ovnristede druer, æblebåde og persille:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar