Tundeller uden æg (ca. 12 stk.):
- 1 dåse tun (i olie)
- 1 løg
- ca. 2 dl yoghurt
- ca. 1-1½ dl havregryn (finvalsede)
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk mel eller majsstivelse/Maizena
- 2 tsk timian
- salt og peber
Hak løget fint og rør alle ingredienser sammen i en skål. Hvis farsen virker for våd tilsættes flere havregryn. Smag til med salt og peber, evt. mere citronsaft.
Sæt dellerne på panden med en ske som kugler i (lille) æggestørrelse, og steg i olivenolie ved ikke alt for høj varme. Vend dellerne efter et par minutter og tryk dem flade. Steg færdig yderligere et par minutter, eller til de virker faste og har en fin gyldenbrun farve.
Sæt dellerne på panden med en ske som kugler i (lille) æggestørrelse, og steg i olivenolie ved ikke alt for høj varme. Vend dellerne efter et par minutter og tryk dem flade. Steg færdig yderligere et par minutter, eller til de virker faste og har en fin gyldenbrun farve.
Hertil spiste vi en simpel æble-porresauté:
- 2 porrer
- 1 syrligsødt æble i tern
- 1 tsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike
- ½ tsk groft salt
Snit porrerne i tynde ringe og sautér dem på panden et par minutter til de er faldet sammen. Tilsæt æbletern og vend med honning, eddike og salt. Varm igennem og server.
- Og så lidt remoulade og groft brød. Fx kan jeg virkelig anbefale disse lækre skolerugbrød og apropos, så er tundellerne også glimrende til madpakken. ;) Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar