Porretærte med chorizo, gorgonzola og bønnebund (2 personer):
- 1 dåse kidneybønner
- 1 løg
- 3 håndfuld fine havregryn
- salt, oregano, paprika og spidskommen
- 2 spsk malede hørfrø (brug din kaffekværn eller blender) + 5 spsk kogende vand
- 1 stor porre
- ca. 80 g chorizo (helst i hel pølseform - Rema 1000 har en god slags til 20 kr)
- ca. 50 g gorgonzola
- 1 spsk mangochutney
- ½ spsk olivenolie
- ½ spsk æblecidereddike
- salt og peber
Rør de malede hørfrø sammen vandet i en lille skål og lad det stå 5 minutter. Hak løget og blend det med bønnerne. Rør hørfrøslim og havregryn i og smag til med salt og krydderier. Hæld massen ud i en smurt tærteform og bred den ud med en ske. Bag bunden ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Skær porrerne i ringe og skyld dem. Pisk mangochutney, olie, eddike sal tog peber sammen og vend porrerne heri. Skær chorizoen i skiver og gorgonzolaen i mindre stykker. Fordel porrer, chorizo og ost på den forbagte bund og bag tærten yderligere 10 minutter.
Skær porrerne i ringe og skyld dem. Pisk mangochutney, olie, eddike sal tog peber sammen og vend porrerne heri. Skær chorizoen i skiver og gorgonzolaen i mindre stykker. Fordel porrer, chorizo og ost på den forbagte bund og bag tærten yderligere 10 minutter.
Uhm, det ser vel nok lækkert ud - tror kombinationen er skøn!
SvarSlet- Anne
Helt sikkert! Vi var i hvert fald begejstrede ;)
Slet