søndag den 24. marts 2013

Porretærte med chorizo, gorgonzola og bønnebund

Det var egentlig meningen at denne 'tærte' med bønnebund skulle have været en pizza (ligesom den jeg tidligere har postet her) men så var vi løbet tør for bagepapir og jeg besluttede at bage den i et tærtefad i stedet! :) 



Porretærte med chorizo, gorgonzola og bønnebund (2 personer):
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 løg
  • 3 håndfuld fine havregryn
  • salt, oregano, paprika og spidskommen
  • 2 spsk malede hørfrø (brug din kaffekværn eller blender) + 5 spsk kogende vand
  • 1 stor porre
  • ca. 80 g chorizo (helst i hel pølseform - Rema 1000 har en god slags til 20 kr)
  • ca. 50 g gorgonzola
  • 1 spsk mangochutney
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ spsk æblecidereddike
  • salt og peber
Rør de malede hørfrø sammen vandet i en lille skål og lad det stå 5 minutter. Hak løget og blend det med bønnerne. Rør hørfrøslim og havregryn i og smag til med salt og krydderier. Hæld massen ud i en smurt tærteform og bred den ud med en ske. Bag bunden ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Skær porrerne i ringe og skyld dem. Pisk mangochutney, olie, eddike sal tog peber sammen og vend porrerne heri. Skær chorizoen i skiver og gorgonzolaen i mindre stykker. Fordel porrer, chorizo og ost på den forbagte bund og bag tærten yderligere 10 minutter. 
Server med en frisk salat.





2 kommentarer:

  1. Uhm, det ser vel nok lækkert ud - tror kombinationen er skøn!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt sikkert! Vi var i hvert fald begejstrede ;)

      Slet