lørdag den 23. marts 2013

Små raw limetærter

Den lækre Pumpkin Pie, som jeg postede for nogle uger siden, gav mig blod på tanden for yderligere eksperimenteren i raw food-verdenens dessertunivers. Det kom der disse delikate små tærter med cremet syrlig-sødt fyld af avocado og lime ud af. :)



Små raw limetærter (2 stk.):
  • 25 mandler
  • 1½ spsk græskarkerner
  • 5 friske dadler
  • 1 pinch salt
    ---
  • 1 lille godt moden avocado
  • saften af en halv lime
  • 3/4 spsk smeltet kokosolie 
  • 3/4 spsk agavesirup eller honning
  • Pynt: blåbær

Start med at lave bundene: Kom mandler, græskarkerner, dadler og salt i et lille blenderglas/minihakker og blend til rasplignende struktur. Fordel det i to stanniolbeklædte muffinforme eller ramekiner (eller brug to små skåle, som jeg gjorde). Pres massen godt sammen med fingrene, idet du former den som en lille tærtebund eller skål. Stil de to bunde i fryseren, mens du laver fyldet. 

Kom de resterende ingredienser i et lille blenderglas og blend til en glat creme. Smag, om du evt. vil have den syrligere eller sødere. Fordel cremen på de to bunde og glat overfladen med en ske. Pynt med lidt friske blåbær og frys tærterne ca. 2 timer (eller til du skal bruge dem).







Ved servering: Fjern folien og lad tærterne tø 5-10 minutter, men du sætter kaffen over. :) Velbekomme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar