søndag den 19. maj 2013

Baba Ganoush (auberginepuré) med bagte peberfrugter

Baba ganoush er en fløjlsblød, cremet mellemøstlig puré lavet af bagte auberginer, der er rørt med lidt yoghurt og tahin og smagt til med citronsaft og salt - lidt ligesom hummus. Brug den som dip til lækre fladbrød eller tilbehør på tapasbordet eller til grillmad, som fyld i pandekager eller spis den til fisk med solmodne tomater! :)


Baba Ganoush (auberginepuré) med bagte peberfrugter:
  • 2 store auberginer
  • 2 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
  • 3/4 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 spsk græsk yoghurt eller cremefraiche
  • 2 spsk tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/4 tsk paprika og/eller cayennepeber
  • salt
Peberfrugterne skæres i strimler og vendes med balsamico og olie samt et drys salt. Kom dem i et lille ildfast fad. Aberginerne halveres og prikkes med en gaffel på skindsiden. Skæresiden lægges nedad på en plade med bagepapir, og fadet med peberfrugter stilles også herpå. Kom desuden hvidløgsfedene ved; hele, og med skal, men med den træede ende skåret af. Bag ca. 25-30 minutter ved 250 grader, eller til grøntsagerne er møre.
Lad auberginerne køle let af og grav så kødet ud af dem med en ske. Blend til en glat masse med de bagte hvidløg (fjern skaller og evt. forbagte dele) og rør tahin, yoghurt/cremefraiche, parika/cayennepeber og citronsaft i og smag til med salt. 
Kom baba ganoushen i en fin skål og top med peberfrugterne, eller server dem ved siden af.



1 kommentar:

  1. Uhm! Jeg elsker baba Ghanoush (-;

    Jeg får heldigvis aubergine med i min næste levering fra aarstiderne og så skal det dæleme laves baba Ghanoush - mums

    SvarSlet