Baba Ganoush (auberginepuré) med bagte peberfrugter:
- 2 store auberginer
- 2 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
- 3/4 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
- 3-4 fed hvidløg
- 3 spsk græsk yoghurt eller cremefraiche
- 2 spsk tahin
- 1 spsk citronsaft
- 1/4 tsk paprika og/eller cayennepeber
- salt
Peberfrugterne skæres i strimler og vendes med balsamico og olie samt et drys salt. Kom dem i et lille ildfast fad. Aberginerne halveres og prikkes med en gaffel på skindsiden. Skæresiden lægges nedad på en plade med bagepapir, og fadet med peberfrugter stilles også herpå. Kom desuden hvidløgsfedene ved; hele, og med skal, men med den træede ende skåret af. Bag ca. 25-30 minutter ved 250 grader, eller til grøntsagerne er møre.
Lad auberginerne køle let af og grav så kødet ud af dem med en ske. Blend til en glat masse med de bagte hvidløg (fjern skaller og evt. forbagte dele) og rør tahin, yoghurt/cremefraiche, parika/cayennepeber og citronsaft i og smag til med salt.
Lad auberginerne køle let af og grav så kødet ud af dem med en ske. Blend til en glat masse med de bagte hvidløg (fjern skaller og evt. forbagte dele) og rør tahin, yoghurt/cremefraiche, parika/cayennepeber og citronsaft i og smag til med salt.
Uhm! Jeg elsker baba Ghanoush (-;
SvarSletJeg får heldigvis aubergine med i min næste levering fra aarstiderne og så skal det dæleme laves baba Ghanoush - mums