tirsdag den 11. juni 2013

Lækker kikærtesalat med aubergine og tahin

Her kommer en lækker og fyldig middagssalat, der klinger dejlig varmt af mellemøstlige himmelstrøg. Nyd den som den er, med fladbrød, eller som tilbehør til grill. Velbekomme :)



Kikærtesalat med aubergine og tahin (2-3 personer):
Opskrift stort set adopteret fra: Sesam, Sesam
  • 2 auberginer
  • 200 g kikærter
  • 1,5 dl yoghurt
  • 2 gode spsk tahin
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ tsk honning
  • salt
  • 1/3 agurk
  • 1 forårsløg i tynde ringe
  • 1 tsk revet øko-citronskal
  • lidt frisk persille til pynt
Udblød kikærterne 8-10 timer og kog dem møre (ca. 45 minutter) i letsaltet vand, gerne med et par laurbærblade ved.
Skær imens auberginerne i halve skiver af godt ½ cm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt salt og bag dem ved 210 grader til de er møre, ca. 25 minutter. Vend rundt i dem halvvejs.
Rør yoghurt, tahin, honning og citronsaft sammen til en dressing og smag til med salt. Skær agurken i kvarte skiver og vend dem i dressingen sammen med kikærterne (de må gerne være kølet lidt af inden). Anret kikærteblandingen og de bagte aubergineskiver i et fad og top med forårsløg, citronskal og lidt frisk persille.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar