Kikærtesalat med aubergine og tahin (2-3 personer):
Opskrift stort set adopteret fra: Sesam, Sesam- 2 auberginer
- 200 g kikærter
- 1,5 dl yoghurt
- 2 gode spsk tahin
- 2 tsk citronsaft
- ½ tsk honning
- salt
- 1/3 agurk
- 1 forårsløg i tynde ringe
- 1 tsk revet øko-citronskal
- lidt frisk persille til pynt
Udblød kikærterne 8-10 timer og kog dem møre (ca. 45 minutter) i letsaltet vand, gerne med et par laurbærblade ved.
Skær imens auberginerne i halve skiver af godt ½ cm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt salt og bag dem ved 210 grader til de er møre, ca. 25 minutter. Vend rundt i dem halvvejs.
Rør yoghurt, tahin, honning og citronsaft sammen til en dressing og smag til med salt. Skær agurken i kvarte skiver og vend dem i dressingen sammen med kikærterne (de må gerne være kølet lidt af inden). Anret kikærteblandingen og de bagte aubergineskiver i et fad og top med forårsløg, citronskal og lidt frisk persille.
Skær imens auberginerne i halve skiver af godt ½ cm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt salt og bag dem ved 210 grader til de er møre, ca. 25 minutter. Vend rundt i dem halvvejs.
Rør yoghurt, tahin, honning og citronsaft sammen til en dressing og smag til med salt. Skær agurken i kvarte skiver og vend dem i dressingen sammen med kikærterne (de må gerne være kølet lidt af inden). Anret kikærteblandingen og de bagte aubergineskiver i et fad og top med forårsløg, citronskal og lidt frisk persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar