Cremet tomatsuppe med linser og portobellosvampe (2-3 personer):
- 1 løg
- 3 dl vand
- 1 dl grønne linser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 bouillonterning
- 1 tsk rosmarin
- ½ tsk salt
- 3 medium portobello svampe
- 2 store gulerødder
- 2 dl kokosmælk
- evt. lidt græsk yoghurt til servering
Skær løget i tynde ringe og svits dem i olie. Tilsæt vand, linser, bouillon, rosmarin og salt og lad det koge 5 minutters tid. Skær imens svampene i halve skiver og gulerødderne i tern. Vend dem i suppen og lad det simre yderligere 8-10 minutter eller til linserne er møre. Rør kokosmælken i og varm igennem. Smag om der skal mere salt i og server ellers evt. med en klat græsk yoghurt og lækkert brød.
Hvor ser det lækkert ud... Den må jeg prøve, når vejret bliver lidt køligere igen.. Elsker linsesupper :)
SvarSletDen var også virkeligt vellykket, hvis jeg selv skal sige det! ;)
SletOg ja, linser er skønne i supper !